Sanatate si siguranta

În grădiniţa „LUMEA COPIILOR” încurajăm şi menţinem o bună practică în ceea ce priveşte igiena. Copiii sunt educaţi să:
-se spele pe mâini înainte de mese şi după ce au folosit toaleta
-pună mâna la gură când tuşesc şi să folosească şerveţele când îşi suflă sau şterg nasul (cu ajutor, la nevoie).

Grădiniţa Lumea Copiilor din sectorul 3 are cabinet medical propriu şi medic specialist pediatru care face saptamanal vizita medicală zilnic tuturor copiilor din grădiniţă.Cu toate acestea, ştim cu toţii că infecţiile minore se pot transmite cu rapiditate printre copii. De aceea, avem rugămintea să ne ajutaţi să păstrăm un mediu sănătos şi să nu aduceţi copilul la grădiniţă dacă are vreunul din următoarele simptome:
-Temperatură/febră.
-Tuse persistentă sau orice alte semne de infecţie respiratorie.
-Diaree sau alte semne de stomac deranjat.
-Dacă suspectaţi copilul că ar avea o boală contagioasă.

De asemenea, vă rugăm să anunţaţi profesorul clasei în cazul în care copilul dvs. a fost contagios în timpul frecventării grădiniţei şi, ulterior, a fost consultat de un medic, astfel încât să putem anunţa ceilalţi părinţi pentru a lua măsurile ce se impun. Dacă nu aveţi certitudinea că copilul dvs. are o boală contagioasă vă rugăm să contactaţi doctorul înainte de a reveni la grădiniţă. În cazul în care copilul dvs. nu se simte bine în timpul programului de grădiniţă, i se va acorda îngrijirea de specialitate la cabinetul medical al grădiniţei, iar dvs. veţi fi anunţaţi în cel mai scurt timp.
La înscriere, părinţii vor fi rugaţi să completeze fişele medicale ale copilului. Avem rugămintea ca aceste informaţii să fie actualizate anual, sau, în cazul în care intervin modificări din punct de vedere medical, în fişa medicală a copilului.
Pentru a evita evenimentele neplăcute şi pentru siguranţa copilului dvs. veţi fi rugaţi să completaţi o listă cu persoanele autorizate să preia copilul de la grădiniţă, listă ce va rămâne în dosarul său personal. Educatoarea clasei va avea o copie a listei.
Copiii nu vor părăsi incinta grădiniţei decât însoţiţi de una dintre persoanele autorizate. Dacă, din orice motiv, veţi face alte aranjamente legate de preluarea copilului de la grădiniţă, vă rugăm anunţaţi în avans educatoarea clasei sau directoarea grădiniţei. Nu vom permite ca un copil să fie preluat de şoferi/ bone pe care nu îi cunoaştem dacă nu au fost autorizaţi de părinţi şi fără prezentarea unui act de identitate.
De asemenea, vă rugăm să anunţaţi în cazul în care copilul dvs. este bolnav şi nu poate veni la grădiniţă.
Copiii trebuie să fie îmbrăcaţi cu haine potrivite pentru jocul din interior şi pentru cel de afară. Toţi copiii trebuie să aibă încălţăminte de interior sau papuci pentru interior. Vă rugăm să vă asiguraţi că pantofii de interior ai copilului dvs. nu au talpă alunecoasă şi că sunt mărimea potrivită, astfel încât copilul dvs. să se poată deplasa în siguranţă pe scări. De asemenea, vă rugăm să vă asiguraţi că copilul dvs. are un set complet de haine de schimb (lenjerie intimă, tricou, şosete, pantaloni şi pulover) în caz de accidente (se murdăreşte când foloseşte toaleta, când pictează, când mănâncă, etc.). Vă rugăm să etichetaţi toate lucrurile copilului cu numele acestuia.